Gorephilia 01.12.2020 (Finnish)

Vantaalainen Gorephilia julkaisi juuri kolmannen albuminsa nimeltään In the Eye of Nothing ja arvostelu albumista löytyy täältä. Nyt bändi avasi uutta levyään videopuhelun välityksellä.

 

Levyn nauhoituksia ei pandemia ehtinyt häiritsemään, mutta kyseessä oli silti tähän asti haastavin levytysprosessi bändille. Yhtye on nauhoittanut aiemmat tuotoksensa niinsanotusti livenä, mutta nyt vaatimustason noustessa bändi vaati itseltään enemmän ja nauhoitti kaikki soittimet yksi kerrallaan. Kaksoisroolit soittajina ja tuottajina auttoivat miehiä kehittymään, mutta kiristivät myös hermoja uusien biisien koetellessa jäsenien taitojen rajoja. Bändi on kuitenkin edelleen kasassa ja tyytyväinen lopputulokseen jopa siinä määrin että vanhoja tuotoksia on vaikea kuunnella uutukaisen ylivoiman edessä.

 

Haastattelun lopuksi palattiin myös bändin alkuaikoihin eli vuoteen 2006 jolloin ryhmä aloitti nimellä Goretexx ja homman nimi oli keskitemporässikomppi ja villistä lännestä kertovat lyriikat. Musiikin muuttuessa nopeammaksi ja teknisemmäksi vaihtui nimikin Gorephiliaan. Tarkennettakoon vielä että bändin eka ja paras demo on siis vuonna 2010 julkaistu In Death eikä suinkaan vuonna 2008 ilmestynyt Ritual Exhumation.

Gorephilia haastattelu 01.12.2020
Tuottaja: Janne Vuorela
https://gorephilia.bandcamp.com/
Kuva: Gorephilia