FC Inter Turku-legendat

Loppuvuodesta 2019 minulle avautui ainutlaatuinen tilaisuus kun FC Inter Suomen Turusta valmistautui juhlistamaan kolmekymmenvuotista taivaltaan. Sattuman astuessa peliin, sain mahdollisuuden antaa jotain takaisin kannattamalleni joukkueelle tuottamalla haastattelujen sarjan seuran legendojen kanssa. Kyseessä on täysin talkootyöllä tuotettu projekti ja pakko myöntää että fanipoikamaisesti minulle suurin porkkana oli päästä tapaamaan sankareitani ja kurkistamaan Veikkausliigaseuran kulissien taakse.

Kuvaukset suoritettiin Veritas Stadionilla erittäin tiiviillä aikataululla helmi- ja maaliskuun vaihteessa 2020 ja kiireen keskellä kävin myös Veikkausliigan toimistolla hakemassa tarjolla olevaa arkistomateriaalia. Vaikka tahti oli hektinen, saatiin perusasiat silti kuvattua hyvässä hengessä haastateltavien ja seuran kanssa. Kuvauksia oli määrä jatkaa kesällä kun ulkonakin olisi jalkapallosää.

Miltei heti päästyäni takaisin kotiin Berliiniin tapahtui jotain joka muutti, muun muassa, tämän projektin luonteen täydellisesti. Covid-19 pysäytti maailman laakereilleen ja samalla myös Interin juhlakausi sekä legendojen haastattelujen tuottaminen halutulla tavalla törmäsivät seinään. Futisjoukkueilla Suomessa ei todellakaan ollut helppoa tänä aikana ja kun Interin toimistolla sekä haastattelujen tekijätiimissä kädet vähenivät eikä paluu Turkuun jatkamaan kuvauksia enää ollut vaihtoehto, päätettiin pärjätä sillä mitä oli saatu kasaan.

Haastattelut parsittiin kokoon Berliinissä ja täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen kun ottaa olosuhteet huomioon. Myös julkaisut jäivät hieman piippuun kun toimistolla mentiin ohuella ja kauden vihdoin alkaessa kaikkien kiinnostus oli tietysti kauan odotetussa jalkapallon paluussa. Niin haastateltavilta kuin faneiltakin on kuitenkin tullut positiivista palautetta joten toivottavasti sarja täyttää tehtävänsä palana turkulaisen jalkapallokulttuurin historiaa. Suuret kiitokset tästä projektista FC Interille ja legendoille.

Kaikki haastattelut soittolistassa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgKveGLcgPIIJhNMjcn1XjonQ5K7cMT5b

Tiimi:

Tuottaja: Janne Vuorela

Kuvaaja: Karo Riikola

Graafikko: Caroline Volante

Arto Wallenius

Petri Lehtonen

Paavo Korppi

Magnus Bahne

Henri Lehtonen

Kari Hautala

Ari Nyman

Matti Raho