Gladenfold 03.2020 (Finnish)

Turkulainen Gladenfold on jo vuodesta 2003 pyrkinyt kohti omaa versiotaan melodisen kuolonmetallin ja sankarihevin täydellisestä liitosta. Kuten bändi itsekkin toteaa, on matkan varrella kilahtanut mittariin ennätystason määrä EP-levyjä, joilla bändi on jatkuvasti kehittänyt ilmaisuaan. Fantasia aiheiden inspiraation lähteinä alunperin toimineet fantasiakirjat ovat väistyneet ja luova polttoaine saadaan nykyään eletystä elämästä. Toimittaja yritti jankata esimerkkejä näistä teini aikojen kirjasuosikeista, mutta valitettavasti ilman menestystä.

Vuonna 2014 julkaistu debyyttilevy From Dusk To Eternity opetti bändille paljon, myös kantapään kautta kun levynteon vaatima suunnittelun ja työn määrä pääsi yllättämään lyhyempiin kokonaisuuksiin tottuneen porukan. Harppaus demoajoista oli kuitenkin verrattain iso ja valmisti bändiä seuraavaan levytykseen.

Viime vuonna julkaistu ja positiivista huomiota osakseen saanut When Gods Descent-albumi otti aikansa ja sen tekoon meni laskentatavasta riippuen noin viisi vuotta, bändin hakiessa itselleen parasta työtapaa biisien säveltämiseen. Uuden levyn myötä myös bändin live esiintymiset saivat uutta pontta laulaja Eskon luopuessa kitarastaan ja keskittyessä lauluun.

Nälkää ryhmällä riittää ja uutta levyä valmistellaan jo kovaa vauhtia. Omien sanojensa mukaan bändi aikoo nyt keskittyä tekemään juuri sitä omaan musiikkiaan mahdollisimman kunnianhimoisesti, mutta ilman turhaa näyttämisen halua ja keikarointia. Seuraavaksi bändi on mahdollista nähdä 21.05.2020 striimittavan etäkeikan muodossa.

Gladenfold haastattelu 03.2020 Turku
Tuottaja: Janne Vuorela
Editoija: Karo Riikola
https://www.gladenfold.net/
https://www.facebook.com/gladenfold/