Kaunis Kuolematon 20.12.2020 (Finnish)

Kaunis Kuolematon vaikuttaa räjäyttäneen pankin kolmannella levyllään Syttyköön Toinen Aurinko. Imperiumin Henry Lunabba julisti albumin vuoden levyksi ja arvostelun voi lukea täältä. Bändi on yllättynyt vastaanotosta ja yhtyeen kitaristilaulaja Mikko toteaakin haastattelussa tien valmiiseen levyyn olleen pitkä ja kivinen. Ehkä hieman yllättäen, Mikko mainitsee myös ennen levyn julkaisua aina läsnäolevan epävarmuuden, joka sitten purkautuu kun albumi vihdoin saadaan markkinoille.

Bändin kehityksessä tärkeintä on ollut sen usko omaan tekemiseen ja tuon uskon karttuminen levy levyltä. Yhtye perustettiin vuonna 2012 ja ensimmäisen Kylmä Kaunis Maailma -albumin kohdalla ei oikein ollut tietoa mitä tuleman pitää. Toisen levyn, vuonna 2017 julkaistun Vapauden kohdalla yhtye tiesi jo hieman, mihin suuntaan ollaan menossa, mutta vasta nyt kolmannen levyn kohdalla luottamus on kasvanut siihen pisteeseen että bändi tuntee itsensä ja tietää mitä tekee.

Vaikeaan kysymykseen inspiraation lähteestä Mikko vastaa ettei tiedä mistä bändin musiikki tulee, mutta se on bändin kolmelle säveltävälle jäsenelle kanava purkaa omaa sisintään tavalla joka sekä palkitsee että auttaa henkisesti. Lyriikat kirjoitettiin alun perin englanniksi, mutta kun Varjo-biisin sanat syntyivät suomeksi kymmenessä minuutissa paluuta ei enää ollut. Suomenkielisillä teksteillä bändi pääsee paljon lähemmäs lyriikoita ja sitä mitä niillä halutaan kertoa.

Kaunis Kuolematon haastattelu 20.12.2020
Tuottaja: Janne Vuorela
https://kauniskuolematon.com/
Kuva: Kaunis Kuolematon