The Flaming Sideburns 16.04.2021 (Finnish)

Vuoden 2018 auringonpimennys merkitsi jotakin suurta. Asiat olivat muuttumassa ja kerrankin parempaan suuntaan, sillä auringonpimennys antoi enteen The Flaming Sideburnsin alkuperäiskokoonpanon paluulle ja bändin uudelleensyntymiselle.

Bändin edellinen Keys To Highway -levy vuodelta 2007 ei ollut bändille todellakaan helppo pala, asian laidan voi tarkastaa vaikka fyysisen kopion kiitoslistasta, josta selviää laulaja Eduardo Martinezin vittuuntuneisuus koko hommaan. Levyä miksattiin sen tuhat kertaa eikä siltikään päästy tyydyttävään lopputulokseen. Solisti Eduardo olikin tuolloin jo varma, että Fleimareiden tarina oli lopussa – ainakin studiolevytysten osalta.

Vanha jengi saatiin kuitenkin kasaan ja vaikka osa mietti paluuta lähinnä jäähyväiskiertueena, esimerkiksi bändiin palanneelle Ari-Matti Jutilalle oli heti selvää, että uutta musiikkia olisi tehtävä ja muukin bändi lähti ajatukseen nopeasti mukaan. Ari-Matin mukaan bändin paras levy on vielä julkaisematta ja se pitää mielenkiinnon yllä.

Uusi tuleminen on herättänyt vertailua uuden Silver Flames -levyn ja legendaarisen Hallelujah Rock’n’Rollah – levyn (2001) välillä. Sama bändi ja samat vaikutteet levyillä kuuluvat ja suurimmat erot löytyvätkin tuotannon puolelta. Uudella Silver Flamesilla bändi lähti dokumentoimaan Flaming Sideburnsin live-soundia, kun taas vanha klassikko oli hieman täyteen ahdettu kitaroita, kiippareita, perkussioita ja niin edelleen.

The Flaming Sideburnsista puhuttaessa nousee itsellenikin ensimmäisenä mieleen skandinaavisen action rockin kunnian vuodet ja se, miten Fleimarit potki keikoilla persettä sellaisten nimien kuten The Hellacoptersin ja The Hivesin kanssa. Skandirockin elpymistä tässä odottaa yksi jos toinenkin, Eduardo mukaan luettuna.

Fleimarien levyn julkaisu ajankohtana jona keikkailu ei ole mahdollista tuntuu hullulta, mutta toisaalta taas kaiken nähnyt ja kokenut bändi ei kärsi lastentaudeista ja kärsivällisyyttä asioissa löytyy. Vaikka tilanne yhtyettä juuri tällä hetkellä hervottomasti vituttaakin, on bändi valmis vaikka pyöräyttämään vielä toisenkin uuden levyn ennen lauteille nousemista, jos olosuhteet sitä vaativat.

The Flaming Sideburns haastattelu 16.04.2021
Tuottaja: Janne Vuorela
https://www.facebook.com/flamingsideburns/
Kuva: The Flaming Sideburns